Ana Sayfa Oyuncu, Sunucu ve Ekran Yüzleri Suna Selen

Suna Selen
Oyuncu :
Suna Selen

 

Suna Selen ,
1939 yılında İstanbul'da doğmuştur. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
Atatürk Kız Lisesi ve Beşiktaş Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, 
Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. Aynı zamanda sanat yönetmenliği yapmakta olup, üniversitede 
1 yıl Akademi Resim, 1 yıl Hukuk, 1 yıl Felsefe-Sosyoloji eğitimi almıştır. Birçok sinema filmi
 ve dizide rol almıştır. Suna Selen en son, Zincirbozan filminde Rahşan Ecevit'i canlandırmıştır.
 Sanatçı, Çasod üyesidir. Münir Özkul ve Güner Sümer'le bir süre evli kalmıştır. Oyuncu ve sunucu 
Güner Özkul'un ve oyuncu Sinan Sümer'in annesidir. Yazar Fatma Aliye Hanım'ın torunudur.
 Bir dönem modellik yapmıştır.
 
Filmografi :
Hayat Devam Ediyor - 2011
Devrimden Sonra - 2011
New York'ta Beş Minare - 2010
Doktorlar - 2010
Kayıp Prenses - 2008
Beyaz Melek - 2007
Zincirbozan - 2007
Tutkunum Sana - 2006
Kızlar Yurdu -2006
Doktorlar - 2006
Yeniden Çalıkuşu - 2005
Nehir - 2005
Cemalim - 2005
Büyü - 2004
Yadigar - 2004
Kısmet - 2004
Beş Kollu Avize - 2004
Yağmur Zamanı - 2004
Bulutları Beklerken - 2003
Sihirli Annem - 2003
Hızma - 2002
Gönderilmemiş Mektuplar - 2002
Benimle Evlenir misin - 2001
Fidan Hanım'a Ne Oldu - 2001
Samyeli - 2000
Halk Çocuğu - 2000
Zümrüt / Gözlerim Aklına Gelirse - 2000
Doğum Yeri Absürdistan - 1999
Mektup - 1997
Babaanne - 1997
Sırtımdan Vuruldum - 1997
Devridaim - 1997
Şahmaran - 1993
Yaz Yağmuru - 1993
Yaz Evi - 1993
Piano Piano Bacaksız - 1992
Sarı Tebessüm - 1992
Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri - 1992
Kurt Kanunu - 1991
Ölür Ayak - 1991
Issızlığın Ortası - 1991
Lüküs Hayat - 1989
077 Hızır - Acil Servis - 1988
Bir Tren Yolculuğu - 1988
Keşanlı Ali Destanı - 1988
Su da Yanar - 1987
Unutamadığım - 1987
Ateşten Günler - 1987
Oteldeki Cinayet - 1986
Çalıkuşu - 1986
Bugünün Saraylısı - 1985
Fırtına Gönüller - 1984
Çocuklar Çiçektir - 1983
Can Kurban - 1983
Gecelerin Kadını - 1983
İffet - 1982
Faize Hücum - 1982
At - 1981
Aşka Dönüş - 1981
Kürtaj - 1981
Kan Bağı - 1981
Hınç - 1976
Sahte Kabadayı - 1976
Oy Emine - 1975
Esir Hayat - 1974
Yüreğimde Yare Var - 1974
İstek - 1974
Dertli - 1973
Evlat Acısı - 1973
Kaderim - 1973
Hudutların Kartalı - 1973
Bir Pınar ki - 1972
Paprika Gaddarın Aşkı - 1972
Ölüm Korkusu - 1972
Yetimler Ahı - 1972
Para - 1972
İki Ruhlu Kadın - 1971
Binbir Gece Masalları - 1971
Sinderella Kül Kedisi - 1971
Yedi Kocalı Hürmüz - 1971
Kerem İle Aslı - 1971
Fatoş Sokakların Meleği - 1971
Ayşecik Ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde - 1971
Bir Genç Kızın Romanı - 1971
Senede Bir Gün - 1971
Pamuk Prenses Ve 7 Cüceler - 1970
Küçük Hanımın Şoförü - 1970
Sürtüğün Kızı - 1967
Silahları Ellerinde Öldüler - 1967
Suçlu Çocuklar - 1965
Kezban - 1963
Üç Çapkın Gelin - 1963
Sevimli Haydut - 1961
Kalp Yarası - 1961
Dikenli Gül - 1961
Kolsuz Bebek (Üç Öykülü Film) - 1961
Mahalle Arkadaşları - 1961
Izdırap Çocuğu - 1960
Gecelerin Ötesi - 1960
 
kaynak:wikipedia.org

Suna Selen Rol aldığı yapımlar :



EN GÜNCEL