Ana Sayfa Oyuncu, Sunucu ve Ekran Yüzleri Ali İpin

Ali İpin
Oyuncu :
Ali İpin
Web Sitesi :
Ali İpin Web Sitesi

Ali İpin,21 Aralık 1955 yılında Ankara'da doğdu. Türk tiyatro oyuncusu. 1975 yılında girdiği ankara devlet konservatuvarı tiyatro bölümünden 1978 yılında mezun olan Ali İpin, 1981'de Devlet Tiyatrosu'ndan ayrılarak İsviçre'nin Cenevre şehrindeki Conservatoire de Genéve'nin drama bölümüne misafir öğrenci olarak eğitim kariyerine devam etti.

1982 yılında Türkiye'ye dönerek tekrar Devlet Tiyatrosu'na giren Ali İpin, 1985 yılında altı ay süre ile Cenevre'ye gönderildi. Bu süre içinde La Cour des Miracles tiyatrosunda reji asistanlığı yapan sanatçı Devlet Tiyatrosu bünyesinde kırkın üzerinde oyunda rol alıp, 6 oyunda da yardımcı yönetmen olarak görev aldı.
Yönettiği tiyatro oyunları 
 
Harputta Bir Amerikalı : Cevat Fehmi Başkut - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2005
Bir Kuşluk Vakti : Raşit Çelikezer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2004
Rol aldığı tiyatro oyunları
 
Lozan (oyun) : Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2009
Ne Dersiniz Azizim : Aziz Nesin - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2008
Bahçemdeki Ayı : Refik Erduran - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2004
İyi : Cecil Philip Taylor - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1994
Bir Kadın Bir Düş Bir Oyun : Alan Aycborn - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1987
Soytarılar Okulu
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım : Haldun Taner - Ankara Devlet Tiyatrosu
V. Frank : Friedrich Dürrenmatt - Ankara Devlet Tiyatrosu
Arturo ui'nin Önlenebilir Tırmanışı : Bertolt Brecht - Ankara Devlet Tiyatrosu
Tartuffe : Molière - Ankara Devlet Tiyatrosu
Üç Kız Kardeş : Anton Çehov - Ankara Devlet Tiyatrosu
Hırçın kız : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu
Mine : Necati Cumalı - Ankara Devlet Tiyatrosu
Beyaz Geceler  : Fyodor Dostoyevski - Ankara Devlet Tiyatrosu
Resimli Osmanlı Tarihi  : Turgut Özakman - Ankara Devlet Tiyatrosu
Ana : Bertolt Brecht - Ankara Devlet Tiyatrosu
Ateşle Oynayan
Tütüncü Dükkanı
Ne Güzel Bir Gün
Bir Kadın Bir Erkek Vardı
Yunus Diye Göründüm
Altın Göl
 
Filmografisi
 
Umut Yolcuları-2010
Aşk Bir Hayal-2010-baran ağa
Münferit - 2007 - Şef
Fırtınalı Aşk - 2007 - Ekrem Tekinsoy
İstiklal: Söğütlü Hacer Ana - 2007
Tatlı Bela Fadime - 2007 - Hulusi
Korkusuzlar - 2007
Kuzey Rüzgarı - 2007 Cahit Hakman
Sırça Köşk - 2006 stün Sözeri
Cemile - 2006 - Mümtaz
Yaprak Dökümü - 2006 - 1. Sezon - Fahrettin
Kaleiçi - 2005 - Soner Karaali
Ömer Seyfettin: And ve Kaşağı - 2005 - Dadaruh
The Net 2.0 - 2005
Cumhurbaşkanı Öteki Türkiye'de - 2004 - Emniyet Genel Müdürü
Müjgan Bey - 2004 - Fikri
Aliye - 2004 - Balkan Hoca
Yuvadan Bir Kuş Uçtu - 2003
Kasabanın İncisi - 2003 - Nihat
Serseri Aşıklar - 2003
Sevdim Seni Bir Kere - 2003 - Cengiz Bey
Baba - 2003
Alacakaranlık - 2003
Kurtlar Vadisi - 2003 - Kirve
Asmalı Konak - 2002 - Kemal
Çocuklar Duymasın - 2002
Ben Bir İnsan - 2002
Saksıdaki Ağaç - 2001
Nasıl Evde Kaldım - 2001
Samyeli - 2000
wikipedia.org

Ali İpin Rol aldığı yapımlar :



EN GÜNCEL