Ana Sayfa Oyuncu, Sunucu ve Ekran Yüzleri Yonca Cevher Yenel

Yonca Cevher Yenel
Oyuncu :
Yonca Cevher Yenel

 

Yonca Cevher Yenel,
 
6 Temmuz 1972 yılında İstanbul'da doğmuştur. tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı.Mimar Sinan Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü'nden 
1994 yılında mezun olan Yenel, sanatçı Mahmut Cevher'in kızıdır. Eğitim döneminde Devlet Tiyatrolarında oyunculuk yapan Yonca Cevher Yenel, seslendirme çalışmalarına 1991 yılında başladı. Bakırköy Belediyesi Tiyatrolarındaki görevinin yanı sıra sunuculukta yapan sanatçı, sinema ve dizi filmlerde oyunculuk yapıyor. Yonca Cevher Yenel sahne tasarımcısı Ali Yenel ile evli ve bir Ali Deniz adında bir erkek çocuk annesi.
 
Filmografisi
Kızım Nerede - 2010
Gözyaşı Çetesi - 2006
Binbir Gece - 2006
Paydos - 2004
Üvey Ana - 2004
Avrupa Yakası - 2004
Asmalı Konak - 2002
Aşkına Eşkıya - 2001
Parça Pinçik - 2000
Günaydın İstanbul Kardeş - 1999
Kurt Kapanı - 1999
İlişkiler - 1997
Çiçek Taksi - 1995
Gurur - 1994
Suçlu Kim - 1994
Yaz Evi - 1993
 
kaynak:wikipedia.org

Yonca Cevher Yenel Rol aldığı yapımlar :



EN GÜNCEL