Ana Sayfa Oyuncu, Sunucu ve Ekran Yüzleri Yücel Erten

Yücel Erten
Oyuncu :
Yücel Erten

 

Yücel Erten,
 
19 Ekim 1945 yılında Muş'da doğmuştur.  tiyatro yönetmeni, oyuncu, yazar.Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun olan Erten, ayrıca Essen Folkwang Yüksek Okulu Reji Bölümü'nde eğitim almıştır. Devlet Tiyatroları kadrosunda yer alan sanatçı, yönetmenliğinin yanı sıra oyunculuk, oyun çevirileri ve yazarlık da yapmaktadır. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümünde uzun yıllar oyunculuk dersleri vermiş olan Yücel Erten, oyunculuğunu tiyatro ile sınırlamamış, kamera karşısına geçerek, sinema filmlerinde de rol almıştır. İzmit Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevini yürütürken politik bir kararla görevinden alınan ve birçok tiyatro sanatçısı ve Sivil Toplum Kuruluşu tarafından destek gören Erten, bir dönem Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü yapmıştı.
 
Filmografisi 
Bitmeyen Şarkı - 2010
Kavşak - 2010
Elveda Rumeli - 2009
Yemin - 2007
İlk Aşk - 2006
Körfez Ateşi - 2005
Sana Bayılıyorum - 2002
Salkım Hanımın Taneleri - 1999
Cumhuriyet - 1998
Kurtuluş - 1996
Yorgun Savaşçı - 1979
 
kaynak:wikipedia.org

Yücel Erten Rol aldığı yapımlar :



EN GÜNCEL