Ana Sayfa Oyuncu, Sunucu ve Ekran Yüzleri Ayça Abana

Ayça Abana
Oyuncu :
Ayça Abana
Web Sitesi :
Ayça Abana Web Sitesi

 

Ayçe Abana (d. 1968,[1] İzmir), Türk oyuncu.
1988 yılında İzmir Karşıyaka Gazi Lisesi'nden mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Müzik Bilimleri Bölümü'nde başladığı üniversite eğitimine aynı fakültenin oyunculuk bölümünde devam etti. Mezun olmadan sahne çalışmalarına başladı ve tiyatrolarda oyunculuk, yönetmenlik gibi çeşitli görevler üstlendi. 1995'te mezunu olduğu üniversitede araştırma görevlisi oldu. Göteborg Opera ve Tiyatro Okulu'nun davetlisi olarak İsveç'e gitti. Bir dönem TRT 2'de yayımlanan Tiyatro Saati adlı programın danışmanlığını ve sunuculuğunu üstlendi. 1997-1998 yılları arasında Connecticut, Hartford Üniversitesi'nden gelen davet üzerine bu üniversiteye giderek çağdaş oyunculuk teknikleri üzerine araştırmalar yaptı. 2000 yılında fakültedeki görevinden istifa ederek İstanbul'a geldi. İstanbul Devlet Tiyatrosu ve çeşitli reklam filmlerinde rol aldı. 
Filmografisi 
 
Elveda Rumeli 2007-2008 Sabahat
Hepsi1 2007 Banu Öğretmen
Hokkabaz (film) 2006 Nuran Denizgünü
Selena 2006 Gülçin
İşte Benim (TV dizisi) 2006 Müdür Yard. Yeşim
Hayat Bilgisi 2004-2006 Bahar Öğretmen
İki Arada (TV dizisi) 2002
Unutma Beni (TV dizisi) 2002 Nazlı
wikipedia.org

Ayça Abana Rol aldığı yapımlar :



EN GÜNCEL