Ana Sayfa Oyuncu, Sunucu ve Ekran Yüzleri Sezgi Mengi

Sezgi Mengi
Oyuncu :
Sezgi Mengi
Web Sitesi :
Sezgi Mengi Web Sitesi

 

Sezgi Mengi,
 
18 Haziran 1985 yılında İstanbul'da doğmuştur.Türk sinema ve tiyatro oyuncusu.
Nişantaşı Işık Lisesi ve Pera Güzel Sanatlar Lisesinden sonra Bilgi Üniversitesi Sahne ve
Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü'ne devam etti.Mengi'nin ilk tiyatro deneyimi Işık Lisesi
Tiyatro koluna girmesiyle başladı. Daha sonra Pera Güzel Sanatlar Lisesine Geçti ve mezun 
olduktan sonra Şahika Tekand'ın Studio Oyuncuları tiyatrosunda oyunculuk egitimini tamamladı.
Mesude Eraslan'ın keşfi ile ilk televizyon denemesi olan Şarkılar Seni Söyler'de Deniz 
Akkaya ve Kerem Alışık ile oynadı. Daha sonra İki Genç Kız filminde Erim Karakterini canlandırdı. 
Çinliller Geliyor filminde Bedri karakterini oynadı. Avrupa Yakası dizisinde Fatoş'un oğlu Alican karakteri 
için konuk oyuncu olarak rol aldı. Sınıf dizisinde Kaya karakterini canlandırdı. Bir bölüm Gece Gündüz 
dizisinde Cem Urgancı rolünü oynamıştır. Canım Ailem dizisinde Yiğit karakterini canlandıran Sezgi Mengi,
Redd'in 2009 yılında yayınladığı 21 albümünün Aşktı Bu şarkısının klibinde oynamıştır.
 
Filmografisi 
2011 Hayat Devam Ediyor rol adı : Kerem
2011 Kavak Yelleri rol adı : Barış
2010 Küstüm Çiçeği rol adı : Gökhan
2008 Canım Ailem rol adı: Yiğit
2008 Gece Gündüz rol adı: Cem Urgancı
2008 Sınıf rol adı: Kaya
2007 Fikrimin İnce Gülü rol adı: Özgür Aydın:
2006 29-30 rol adı: Ata
2006 Çinliler Geliyor rol adı: Bedri
2006 Ahh İstanbul rol adı: Tahir
2005 Seni Çok Özledim rol adı: Bulut Ertunç
2004 Avrupa Yakası rol adı: Alican - Konuk Oyuncu - Fatoşun Oğlu
2004 İki Genç Kız rol adı: Erim
2004 Kırlangıç (tv filmi)
2003 Hürrem Sultan rol adı: Şehzade Mehmet
2003 Şarkılar Seni Söyler rol adı: Ferhat
2002 Aslıyla Kerem rol:Kapıcı Çırağı
 
kaynak:wikipedia.org
 

Sezgi Mengi Rol aldığı yapımlar :



EN GÜNCEL