Ana Sayfa Oyuncu, Sunucu ve Ekran Yüzleri Nergis Çorakçı

Nergis Çorakçı
Oyuncu :
Nergis Çorakçı
Web Sitesi :
Nergis Çorakçı Web Sitesi

Nergis Çorakçı,

tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.Lise eğitimi yıllarında amatör tiyatroya ilgi duymaya başlayan
Çorakçı, hazırlık sınıfındayken, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun İstanbul'a turneye geldiği bir dönemde,
topluluğun bir oyununda sahneye çıkarak profesyonel sanat hayatına atıldı.1981 yılında İstanbul
Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Yıldız Kenter'den eğitim alan sanatçı, Şehir
Tiyatroları kadrosuna girdi, birçok oyunda rol aldı, yurtdışı turnelere çıktı. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu,
 Dostlar Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Devlet Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı.Oyunculuğunun yanı
 sıra yönetmen yardımcılığı ve eğitmenlik de yapan Nergis Çorakçı, tiyatro ile sınırlı kalmayıp,
kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

Filmografisi
    Av Mevsimi - 2010
    Kapalıçarşı - 2009
    İki Yabancı - 2007
    Menekşe ile Halil - 2007Tv dizisi
    Kabuslar Evi: Takip - 2006
    Babam ve Oğlum - 2005
    Unutma Beni - 2002
    Yıldızların Altında - 2002
    Aylaklar - 1994
    Gölge Oyunu - 1992
    Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni - 1990
    Kuşlu Çorap - 1988

kaynak:wikipedia.org
 

Nergis Çorakçı Rol aldığı yapımlar :



EN GÜNCEL