Ana Sayfa Oyuncu, Sunucu ve Ekran Yüzleri Mahir Günşiray

Mahir Günşiray
Oyuncu :
Mahir Günşiray
Web Sitesi :
Mahir Günşiray Web Sitesi

 

Sinema Sanatçısı Orhan Günşiray'ın oğlu olan Mahir Günşiray 10 Ağustos 1960 tarihinde İstanbulda Doğdu.
 
Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü mezunudur. Leeds Universitesi, The Workshop Theatre'da yüksek lisans yapıp, Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü'nde sanatta yeterlik yapmıştır.
 
Bursa Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tiyatro Stüdyosu, Theatre an der Ruhr (Almanya), Tiyatro Ti ve Tiyatro Oyunevi'nde çalışan sanatçı, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de rol almış, Samuel Beckett'in "Film" adlı video filmini yönetmiştir (1985).
 
1987'den bu yana çeşitli üniversite ve özel eğitim kurumlarında (özel tiyatrolar) eğitmenlik yapmakta, halen kurucularından olduğu Tiyatro Oyunevi'nde çalışmaktadır.
 
Rol aldığı bazı oyunlar
Yalnızlıklar 
Tol 
Döne Döne 
Gavara 
Evlenme 
Unutmak 
Efrasiyabın Hikayeleri 
Osnalı Dram Kumpanyası 
Ceza Kolonisinde 
Hikaye-i Don Kişot 
Hizmetçiler 
Kan Kardeşler 
Adam Adamdır 
Getto 
Bernarda alba'nın Evi 
Cimri
 
Filmografisi
Bıçak Sırtı - 2008 
Mahşer- 2007 
Gitmek - 2007 
Kaybolan Yıllar - 2006 
Sağır Oda - 2006 
Seni Çok Özledim - 2005 
Ayışığı Neredesin - 2004 
Çaylak - 2003 
Parçalanma - 1998 
Yer Çekimli Aşklar - 1995 
Avrenos'un Müşterileri - 1995 
Metamorfoz - 1992 
Sarı Tebessüm - 1992 
Seni Seviyorum Rosa - 1992 
Kaldırım Serçesi - 1989 
Ayaşlı ve Kiracıları - 1989 
Baharın Bittiği Yer - 1989 
Dudaktan Kalbe - 1988 
Bebek - 1979 
Oğlum Oğlum - 1965

kaynak:kimkimdir.gen.tr

 

Mahir Günşiray Rol aldığı yapımlar :



EN GÜNCEL